Olen kovasti miettinyt ja yrittänyt keksiä työharjoittelupaikkaa keväälle.
Ensinnäkin; maaliskuun puolestavälistä toukokuun puoleenväliin ei ole missään puutarha-alalla sesonki. Ulkopaikoissa ei siis tapahdu mitään ja perus kasvihuonevihannekset ei oikein kiinnosta, eli ruukkukukkia tai yrttejä ja salaatteja.
Toiseksi; täällä Mäntsälässä päin ei juurikaan ole mitään paikkoja, joten voin samantien lähteä johonkin kauemmas. Mutta mihin?

Toukokuusta eteenpäin, jos se onnistuu, olisi tarkoitus mennä Hankoon harjoittelemaan ja silloin olisi kiva asua jossain lähellä sitä, mutta syksyllä Hanko olisi vähän liian kaukana kaikesta muusta.

Mikkelin suunta olisi ehkä varteenotettavin vaihtoehto muuten, mutta se olisi taas aika kaukana Hangosta... Mikkeli-Kotka-Hanko-akseli alkaa olla suurempien kaupunkien osalta aika koluttu (lukuun ottamatta pääkaupunkiseutua, jonne en taas halua) ja kaikenlaisia taimistoja ja puutarhoja löytyykin, mutta mistä niistä voi tietää millaisia ne on?
ja jos ne on lähellä kulkuyhteyksiä, niissä tuskin on mitään asumismahdollisuutta ja jos taas voisi olettaa tilalta löytyvän asuispaikkaa, se on jossain ihan korvessa...
huoh... kai mä jotain keksin, onhan tässä sentään vielä jonkin verran aikaa, harjoittelijat tosin varmaankin rinnastetaan kesätyöntekijöihin ja kesätyöntekijät valitaan useimpiin paikkoihin jo tammi-helmikuussa.

Että ei ole joulu mielessä, täällä mennään jo keväässä ja välillä syksyssäkin asti... :)