Saimme eilen koulussa ohjeet kasvion keräämisestä. Kasveja tulee olla vähintään 80, joista noin puolet on oltava 70 erikseen määritellyn rikkakasvin listalta, loput tietyt kriteerit täyttäviä luonnonkasveja: tietty määrä heiniä, tietty sammalia ja niin edelleen.
Kasviossa tulee olemaan aikamoinen homma, siitä tulee kokonaisuudessaan yhden kurssin arvosana, mutta toisaalta tuo kurssi kuuluu perusjaksoon, jonka kaikista numeroista lasketaan vain keskiarvo päättötodistukseen.
Eli kasvion tekemiseen ei ole kauheasti porkkanaa, mutta ajattelin silti ottaa siitä ensi kesälle kunnon projektin.
Ensinnäkin; luonnonkasvien perustuntemus kuuluu ihan yleissivistykseen ja oikeastaan minua kiinnostaakin tuntea peruskasvit, suvut ja heimot.
Toiseksi; ajattelin yhdistää tähän kiinostuksen joka ei vain ole koskaan oikein päässyt puusta pitkälle: luonnonkasvien rohdos- ja maustekäytön. Yrttien ja luonnonkasvien käyttö lääkinnässä on kiehtonut jo pitkään ja olen jonkin verran aihetta tutkinutkin kirjoista ja käytänössä.
Tälläkin hetkellä taimikasvatuksessa on 11 yrttiä, ne vaan on niin ihania :) 
Ajattelin siis kerätä mahdollisimman paljon hyötykäyttöön soveltuvia lajeja kasviooni, lisäksi täytyy kyllä ehkä kerätä ihan peruspuiden lehdet. Vaikka olen ne tenttinyt jopa talviversoista, siis risuista ilman lehtiä, niin en kyllä luonnossa tunnista läheskään kaikkia puita O_O

Ja nyt kun menin moisen kertomaan teille "ääneen" niin kaipa se edes jotakin paineita luo toteuttaa tuota kasviota kunnolla. :)

562202.jpg
Tämä paprikapuska on viime kesältä ja kuvassa näkyvät hedelmät ainoat. Kasvatettu kaupan paprikan siemenestä. Nyt on tulossa yksi taimi (ja vain yksi koska ei oikeasti ole tilaa) ostosiemenistä, josko se sitten hedelmöisi vähän runsaammin.