Innostuin eilen huovuttamaan pikaisesti syntymäpäivälahjaa. Ajattelimme aiemmin hattua tai tossuja, mutta koska mulla ei ole lestejä ja koostakaan ei oltu ihan varmoja niin se sitten jäi. Pikaisesti inspiroituneena, huovuttelin sitten istuinalusen johon neulasin hauen kuvan, tai paremminkin toisin päin, ensin neulasin kuvan ja sitten märkähuovutin työn.

532886.jpg
Aloitin hahmoittelemalla kalan ääriviivat ja lisäilin sitten värejä, kasveja ja yksityiskohtia.

532889.jpg
Ja tältä näyttää valmis työ. Oikeasti värit ei ehkä ihan noin vaaleat ole, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen. En tullut mitanneeksi valmista työtä, mutta ei ehkä ihan kolmannesta kutistunut. En viitsinyt siistiä reunoja enempää, kun sitten työ olisi pitänyt taas kastella, ja eiköhän se istuinalusena noinkin toimi.

Äitini sai yhdeltä tuttavalta kaksi muovikassillista lankoja, pääasiassa yksittäisiä ja vajaita keriä sukkalankaa ilman vyötteitä ja muutama kokonaista kerää seiska veikkaa, hamstrasin sitten lähes puolet itselleni, koska mulla on villasukkapula : ) Ikinä en ole sukkaa neulonut, enkä nähtävästi nytkään kun ei ollutkaan sopivia puikkoja, jos vaikka maanantaina Helsingistä katsoisi puikot.
Lankakassesita löytyi myös muovihärveli, jota luulin sellaiseksi tuubin kudonta välineeksi, mutta ohjeiden mukaan sillä tehdään kukkasia ja sen nimi on kaiketi "Lankaruusu"
Yritin pikaisesti kokeilla, mutta en kyllä saanut ohjeista tolkkua. Pitääpä googletella jos löytyisi vaikkapa kuvia valmiista kukkasista.

Kävin eilen myös puutarhamessuilla, kun koulu maksoi. Kauheastihan siellä oli kaikkea, mutta ei mitään tarttunut mukaan ja esim. Hyötykasviyhdistyksen kojulla oli niin paljon väkeä etten sitten siihen viitsinyt tunkea, kun saahan noita siemeniä muualtakin.
Mökille olisi tarkotus kokeilla härkäpapua ja perunaa istuttaa ja kaikenmoisia muita perusjuttuja, parvekkeelle on tulossa avomaankurkkua ja ruusupapua.
Yrttejä myös kylvin viime viikonloppuna ja niitä sitten jakelen eteenpäin jos en itselle laita.