907542.jpg
Tässäpä ostoksia Tallinnan reissulta; lankaa, hahtuvaa, varvassukkia, karkkia ja pieni pullo minttuviinaa minttukaakaon tekoon :)

Koska aikaa maissa oli vähän, päätin etsiä käsiini vain yhden lankakaupan ja se oli Filati, matkalla sinne löysin kyllä myös villakaupan, mutta jätin sen väliin, jätesäkillinen vanhoja pitää käyttää pois ennen uusien ostamista.
907549.jpg
Nämä olivat aivan mielettömän pehmeitä ja raidallisia versioita oli todella herkullisissa väreissä. Lanka on täyttä akryylia ja erittäin ohutta minulle neulottavaksi, mutta jos niistä nyt jotain keksisi, ehdotuksia otetaan vastaan.
907555.jpg
Tämä taas ei ole ohutta, mutta ei sille kyllä silti ole mitään käyttötarkoitusta valmiina. Ihanan pehmoista se on kyllä.
Filati ei ihan täyttänyt odotuksiani, minä kun olisin halunnu ihan perus virolaista villaa, enkä mitään erityislankoja ja koska en ole niin pitkälti neulontaa vielä harrastanut että ymmärtäisien erikoisuuksien päälle piheyskin iski. Ehkä jos olisin valmiiksi tiennyt mitä haluan ja kannattaisi ostaa, niin sitten.

Sadamamarketin pikkupuoti pelasti minut sitten hahtuvan ja perusvillan osalta.
907553.jpg
oli paksua hahtuvaa ja ohutta hahtuvaa ja mitä ihanimmissa väreissä!
Mukaan lähti sitten yhteensä kolme kiekkoa paksua hahtuvaa; kaksi vihertävänruskeaa ja yksi harmaa, sekä yksi kiekko ohutta vaaleanruskeaa hahtuvaa. 100% villalankaakin oli vaikka missä väreissä, mutta erittäin ohuena, sitä lähti mukaan tuo vihreäsävyinen vyyhti, sitä voi varmaankin neuloa kaksin- tai moninkertaisena.

Näillekkään ei ole mitään valmista käyttökohdetta, hahtuvasta olisin ehkä halunnut tehdä takin tai puseron, mutta myyjällä ei ollut käsitystä menekistä, enkä sitten tiedä kestääkö hahtuva huovuttamatta? Etsinnöistä huolimatta en löytänyt netistä tietoa, hahtuvasta kun lähinna kai tehdään lapasia, pipoja ja vaippahousuja.
Ajattelin kyllä testata kestävyyttä huovuttamatta neulotuilla lapasilla, edellisistä huovutetuista kun tuli aika kovat, eikä edes kovin lämpimät.

Pikkupuodin hahtuvat yms. tuli yhteensä maksamaan 366 kruunua, eli n. 24 euroa, siis kolme kiekkoa paksua hahtuvaa (370g kiekot ovat kaikki eri kokoisia) yksi ohutta (124g) ja vyyhti villalankaa (238g)
En nyt sanoisi että erityisen halpaa, mutta halvempaa kyllä kuin Suomessa ja kyllähän ne tollaisissa paikoissa jo osaavat hintaa pyytääkkin. Filatiin meni sellaiset pari sataa kruunua muistaakseni.

Muutoin oli aika vaisu reissu, vetäydyin hyvissä ajoin hyttiin katsomaan telkkaria. Olen jo ymmärtänyt antaa periksi sen suhteen että istuisin väkisin ravintolassa kun muut tanssii ja juo, kun ei itseä kiinnosta, jaksaa ainakin sitten nousta aamulla aikaisin. :)