Saimme yllättäen koulun kautta homman: mansikan poimintaa. Kasvihuone mansikan, avomaalle ei ehkä olisi lähdettykkään. Homma on aika leppoisaa, penkit on nostettu sopivalle poiminta korkeudelle ja itse kerääminenkin tapahtuu saksilla kantoineen, suoraan rasioihin. Työ itsessään siis ei ole rankkaa, mutta kun ollaan oltu siellä noin kolmena iltana viikossa, heti koulun jälkeen menty ja lopetettu joskus kahdeksan jälkeen, niin tulee siinä päivälle pituutta. Mansikat on kyllä älyhyviä ja kaikki epämuodostuneet saa syödä, ei kyllä loppujen lpuksi paljoa tule syötyä, yksikin mansikkakin kun voi olla niin iso että se pitää syödä kolmella haukulla :)

Ja kun pieni punainen pösö tuli sitten ostettua kaksi viikkoa sitten, on ollut senkin kanssa tietysti asioita hoidettavana ja olen jo ehtinyt sen kanssa koheltaakkin.
Ensi viikonloppuna on myös koululla avoimet ovet ja joudumme olemaan perjantaina ja lauantaina koulussa, joten tulee kaksi vapaapäivää normaalia vähemmän ja fiksusti kutsuin vieraita sunnuntaiksi, synttäreiden merkeissä, koska kahden viikon päästä lähden jo töihin ja sitten on taas seuraava sopiva tilaisuus ties milloin.
Työtkin aiheuttavat hoidettavia asioita, kaikenmailman lippulappusia yms.
Uusi puhelinkin pitäisi ostaa, tuo vanha kun ei saaressa kuulu kunnolla ja asioiden hoitaminen ilman puhelinta on vähän vaikeaa, vaikka mieluiten olisin hoitamatta mitään asioita puhelimitse (soittamiskammo)
Eli tekemistä on riittänyt, mikä on toisaalta kivaa, mutta vähän alkaa jo tuntua siltä että jos ei kohta tapahdu jotain tosi mukavaa, ei jaksa.

Lupasin viimeksi kasvi-päivityksen... No, taimet valtaavat edelleen keittiönpöytääni ja ovat tekemättömien töiden listalla kyllä, mutta aika moni asia menee nyt niiden edelle. Kurkut kukkii kohta, joten ne pitäisi kyllä ulos saada. Ensi viikolla voisi olla aikaa.